آرشیو اردیبهشت ماه 1396

وكيل و دفتر وكالت و مشاور حقوقي

وكيل خانوادگي

۱۷۰ بازديد

يكي از رشته هاي مهم حقوق، حقوق خانواده و مسائل مرتبط با آن است. وكيل خانواده وكيلي است كه با تخصص در زمينه دعاوي خانواده و كسب تجارب و توانايي لازم مي تواند در دعاوي خانواده به كمك شهروندان بيايد به گونه اي كه با توجه به تخصصي بودن دعاوي خانواده از يك طرف و تجربه و خلاقيت يك وكيل از طرف ديگر كمك وي تاثير بسزايي در دعاوي مزبور داشته باشد. هرچند كه ممكن است وكلاي زيادي در اين زمينه وجود داشته باشند وليكن پيدا نمودن وكيل متخصص خانواده كار دشواري نيست.

خدمات حقوقي ويژه ما در قالب قبول وكالت و ارائه مشاوره حقوقي، در خصوص دعاوي خانوادگي، به شرح ذيل ارائه مي نمايد:
طلاق توافقي؛ طلاق يكطرفه؛ فسخ نكاح؛ ابطال نكاح
مطالبه مهريه؛ تقسيط مهريه؛ توقيف اموال (تأمين خواسته)؛ ممنوع الخروج كردن بدهكار
مطالبه نفقه؛ طرح شكايت كيفري ترك انفاق و يا دفاع از آن
اجازه ازدواج مجدد؛ اجازه ازدواج دختر باكره (در فرضي كه پدر اجازه ازدواج نمي دهد)
حضانت فرزند و سلب حضانت؛ ملاقات فرزند مشترك
– و ساير دعاوي و اختلافات خانوادگي

بيشتر افراد علاقه مند هستند كه پرونده هاي خود را به بهترين وكيل محول كنند. در خصوص لزوم استفاده از وكيل متبحر بسيار سخن گفته شده است و علي رغم اين كه هنوز در كشور ما مثل كشورهاي توسعه يافته، استفاده از خدمات وكيل پايه يك دادگستري رواج نيافته است اما آنچنان مزاياي استفاده از وكيل روشن است كه طولاني كردن كلام، توضيحات واضحات خواهد بود. اما نكته اي ظريف اين كه همه هنر وكيل در دانستن قوانين ماهوي نيست به كرات به افرادي برخورد كرده ايم كه در رشته تحصيلي خودشان تبحر داشته اند ولي به فراخور مشكلشان مثل دعاوي خانوادگي، قانون را مطالعه كرده اند و به اطلاعات كلي دست يافته اند اما غافل از اهميت دانستن آيين دادرسي و مقررات شكلي (كه قواعد چگونه رسيدن به حق است) بوده اند و به همين علت دعاوي آن ها به شكست انجاميده است. اهل فن مي دانند كه اهميت راه رسيدن به حق كمتر از دانستن خود حق نيست.

وكيل خانوادگي

وكيل ملكي

۱۷۴ بازديد

دعاوي مربوط به اموال غير منقول مثل زمين، آپارتمان، باغ و… مي باشد كه مالكيت ممكن است، مشاع باشد. منظور از ملك مشاع، مالكيت بين ۲ يا چند نفر مشترك باشد. ملك مشاع ممكن است قابليت افراز، ( تقسيم ) داشته باشد يا غير قابل افراز باشد. كه يكي از مشكلات عمده در دعاوي ملكي، غير قابل افراز بودن ملك مشاع است.
اگر مالكين با توافق و تراضي ملك را به قسمتهاي مشخص بين خود تقسيم كنند، مي توانند از اداره ثبت سند مجزا دريافت كنند. در غير اينصورت اگر قادر به فروش ملك به نحو مشاع نباشند. مي تواند با مراجعه به اداره ثبت و گرفتن دستور غير قابل افراز بودن ملك به دادگاه مراجعه نموده و دستور فروش بگيرد كه غير قابل اعتراض در مراجع تجديد نظر بوده و با همين دستور ملك وارد مزايده مي شود.
در كشور ما اراضي و املاك با توجه به نوع زمين و ملك و همچنين نوع كاربري آن داراي نظام حقوقي متفاوتي مي باشند. با توجه به رشد روز افزون جمعيت و توسعه اجتماعي توجه جدي به حقوق اراضي و املاك، هر روز ضروري تر از قبل مي گردد. قوانين و مقررات تصويب شده در طول ساليان متمادي نشانگر تلاش براي دستيابي به اين مهم مي باشد. با توجه به تنوع و كثرت قوانين مربوط به املاك در كشور ما از قانون مدني گرفته تا قانون ثبت اسناد و املاك و… و همچنين وجود رويه قضائي خاص و در برخي مواقع متناقض و مبهم، دارا بودن تخصص و اشراف و تبحر در طرح، تعقيب و پاسخگويي به دعاوي ملكي مشهود مي باشد.

دعاوي ملكي و دعاوي ناشي از قرارداد خدمات زير را ارائه مي نمايد:
– كليه دعاوي ناشي از خريد، فروش و اجاره املاك، از قبيل: الزام به تنظيم سند رسمي، الزام به اخذ پايان كار و صورتمجلس تفكيكي، الزام به تنظيم سند رسمي اجاره، تخليه املاك تجاري و مسكوني، مطالبه سرقفلي و حق كسب و پيشه و تجارت، تجويز انتقال منافع
– كليه دعاوي راجع به تصرفات غير قانوني املاك از قبيل: خلع يد، رفع تصرف عدواني، رفع مزاحمت و رفع ممانعت از حق و ….
– كليه دعاوي راجع به املاك و اموال مشاع، از قبيل: افراز ملك مشاع، دستور فروش ملك مشاع، تقسيم و تفكيك ملك مشاع و….
– تنظيم ، تفسير و پشتيباني انعقاد كليه قراردادها
– و ساير دعاوي ناشي از اموال و املاك

لازم بذكر است كه شما عزيزان ميتوانيد با طرح سوال در انجمن همين سايت از وكيل پايه يك و مشاور حقوقي ما مشاوره رايگان بگيريد.

وكيل ملكي

وكيل پايه يك دادگستري

۱۶۳ بازديد

وكيل پايه يك دادگستري كسي است  كه در دادگاه هاي عالي قانون، از طرف دادستان صحبت مي كند و يا از موكل خود دفاع ميكند. وكيل پايه يك دادگستري كسي است كه به افراد مشاوره حقوقي مي دهد، اسناد و موارد قانوني را مطرح مي كند، و در شرايطي كه فردي بخواهد، در دادگاه به نمايندگي از او حضور پيدا مي كند.

وكلا از مردم در برابر رسوخ دولتي و خصوصي در حقوق شخصي و اموال دفاع مي كنند. دانش وكلا از قانون باعث مي شود تا از سوء استفاده هاي برخي از ندانستن قانون يا سوء استفاده از نقاط ضعف در قانون  توسط عده اي ديگر جلوگيري شود. وكلايي كه از كانون وكلاي دادگستري پروانه اخذ مي‌كنند بدواً به ‌صورت ۲ سال كارآموزي دوره اي را طي مي‌كنند و مي‌توانند زير نظر وكيل سرپرست نسبت به دفاع از حقوق موكل اقدام كنند و پس از طي 2 سال و همچنين تأييد صلاحيت علمي و گزينش‌هاي مربوطه موفق به اخذ پروانه وكالت پايه يك شوند. لذا شهرونداني كه حق انتخاب وكيل را دارند بدواً بايد اطلاع كامل از پايه وكيل داشته باشند و بر حسب موضوع كه آيا كارآموز وكالت يا وكيل، پايه دوم يا اول باشد اقدام كنند.

توجه به پايه وكيل در ابتدا مي‌تواند يكي از مهم‌ترين عوامل انتخاب وكيل باشد. در بعضي موارد اشخاصي كه نياز به وكيل دارند بدون تشخيص اين امر اقدام به انتخاب وكيل مي‌كنند و بعد از بروز مشكل متوجه مي‌شوند كه وكيل انتخابي آن‌ها كارآموز پايه 2 بوده و در صلاحيت دفاع از حقوق وي نمي‌توانسته باشد. بنابراين شهروندان بايد با توجه به موضوع و مشكلات خود، براي انتخاب وكيل اصلح دقت نظر كافي را لحاظ كنند.
وكلاي پايه 2 فقط حق شركت در محاكم كيفري كه به جرم‌هاي تعزيري مستوجب حبس كمتراز ۱۰ سال و شلاق و جزاي نقدي و اقدامات تاميني منتج مي‌شود را دارند، و در محاكم حقوقي نيز چنانچه بازخواسته كمتر از۵۰۰ ميليون ريال باشد و يا خواسته غير مالي مگر در دعاوي مربوط به اختلافات در اصل نكاح، اصل طلاق، اثبات و نفي نسب باشد.

متن سوگند نامه وكيل هنگام اخذ پروانه پايه يك دادگستري
در اين موقع كه مي خواهم به شغل شريف وكالت نائل شوم، به خداوند قادر متعال قسم ياد مي كنم كه هميشه قوانين و نظامات را محترم شمرده، و جز عدالت و احقاق حق منظوري نداشته، و بر خلاف شرافت قضاوت و وكالت اقدام و اظهاري ننمايم. و نسبت به اشخاص و مقامات قضائي و اداري و همكاران و اصحاب دعوي و ساير اشخاص، رعايت احترام را نموده، و از اعمال نظريات سياسي و خصوصي و كينه توزي و انتقام جوئي احتراز نموده و در امور شخصي و كارهايي كه از طرف اشخاص انجام مي دهم. راستي و درستي را رويه خود قرار داده و مدافع از حق باشم. و شرافت من وثيقه اين قسم است كه ياد كرده و ذيل قسم نامه را امضاء مي نمايم.

وكيل پايه يك دادگستري

وكيل تهران

۱۶۰ بازديد

براي  پرونده هايي همچون زمين خواري، بهترين وكيل تهران را مي توان معرفي كرد تا حداقل با گرفتن او به عنوان مشاور حقوقي سرتان كلاه نرود. وكيل ما ميتواند بهترين گزينه براي شما عزيزان باشد.

يكي از كلاهبرداري هايي كه ديگر آن قدر تكراري شده كه به روشي سنتي و پر از قرباني تبديل شده است، پرونده هايي است كه در مورد موضوع زمين خواري و موارد مشابه اشاره دارد. زمين خواري يعني اين كه افرادي بدون آن كه استحقاقش را داشته باشند در يك محوطه تصرف غير قانوني داشته و به بهره برداري از زمين بپردازند. مثلاً ساخت و ساز هاي بدون مجوز در حاشيه رود ها براي كسب در آمد، توريست و مسافر. در اغلب اين زمين خواري ها بايد با گرفتن بهترين وكيل آقا كه در سازمان خاص دولتي نفوذ دارند و با پرداخت رشوه ملك را در اختيار گرفته اند، اقداماتي را عليه ان ها انجام داد.

هرگاه از تقصير وكيل خساراتي به موكل متوجه شود كه وكيل مسبب آن باشد، مسئول خواهد بود، وكيل مي بايست در تصرفات و اقدامات خود مصلحت موكل را مراعات نموده و از اختيارات داده شده تجاوز نكند، آنچه را به جاي موكل خود دريافت مي كند به او رد كند، در صورتيكه براي انجام امري دو يا چند وكيل معين شده باشد هيچ نمي تواند بدون ديگري و يا ديگران در امري دخالت نمايد و اگر وكيل، وكالت در توكيل نداشته باشد نمي تواند انجام امري را به ديگري واگذار كند.

وكالت به 2 دسته تقسيم مي‌شود: مطلق و مقيد.
1- منظور از وكالت مطلق اين است كه شخصي را براي تمامي امور وكيل كنند و اين وكالت شامل امور اداري و مالي موكل مي‌شود، مثل فروش يا خريد يا پرداخت هزينه خانواده. بنابراين در اين قسم اعمال، وكيل نياز به اجازه موكل ندارد.
2- وكالت مقيد نيز به اين معني است كه مورد وكالت مشخص و معين است و وكيل بايد فقط در همان مورد معين، عمل كند، مثل خريد خانه يا فروش ماشين.

يك وكيل مي تواند تمام انواع مسائل حقوقي از تهيه پيش نويس گرفته يا اينكه كسي ادعاي ثبت اختراع داشته باشد، انجام دهد ويا به دفاع از مردم در برابر اتهامات جنايي بپردازد. وكلاي واجد شرايط بايد دوره درس قانون ديده باشند  و معني ديگر وكيل، البته به معني قانوندان است.

وكيل تهران

وكيل خوب

۱۵۹ بازديد

زماني كه افراد به دنبال يك وكيل خوب مي گردند، ضمن اينكه وكيل خوب مورد نظر آنها وكيلي است كه دانش و آگاهي و مهارت لازم را داشته باشد به دنبال يك وكيل قابل اعتماد هستند. از آنجا كه خودشان تسلطي بر قوانين و روند قضايي دادگاه ها ندارند، در جستجوي يك وكيل دادگستري هستند كه به او اعتماد كرده و آسوده خاطر از اينكه وكيل تمام تلاش خود را انجام مي دهد به نتيجه كار اميدوار باشند. از اين رو معمولا افراد از طريق پرس و جو از اطرافيان و استفاده از تجربه ديگران وكيل خود را انتخاب مي كنند.

شجاعت و جسارت هم از صفات لازمه يك وكيل خوب دادگستري است. يك وكيل قرار است مدافع و حافظ جان، مال، ناموس و آبروي موكل خود باشد. بهتر آن است كه افراد جهت يافتن يك وكيل خوب، قبل از سپردن وكالت كار خود به يك وكيل دادگستري حتما مشاوره حضوري در دفتر وكيل داشته باشند و تنها به تماس تلفني و مشاوره تلفني اكتفا نكنند يا حتي با چند وكيل پايه يك مشورت كنند تا قادر به انتخاب يك وكيل قابل اعتماد كه با او احساس راحتي دارند باشند. وضع ظاهري و برخورد وكيل بايد در شان اين حرفه مقدس باشد. يك وكيل خوب حتما انسان وقت شناسي است. يك وكيل توانمند صريح و در قالب مطالبي كه براي موكل قابل فهم باشد صحبت مي كند و در جلسه دادرسي هم طوري مطلب را بيان مي كند كه قاضي بتواند مطلب را همانگونه كه منظور وكيل است دريافت كند.

واقعيت اين است كه غير از وكلايي كه كار خود را تازه شروع كرده و در دوره ي كارآموزي هستند، يا وكلايي كه مجازات شده و تنزيل درجه شده اند، وكلاي كانون وكلاء، تماماً (وكيل پايه يك) هستند! بنابراين (پايه يك بودن) صفتي است كه غير از كارآموزان و وكلاي مجازات شده، صفت بقيه وكلاء است و نشانه خوب بودن وكيل محسوب نميشود. قطعا در اين عرصه تجربه كاري ميتواند نقش مهم تري ايفا كند كه وكيل دادگستري ما با تجربه بيش از 12 سال كار وكالت و قعاليت در عرصه هاي مختلف حقوقي ميتواند به عنوان يك وكيل خوب مطرح شود.

پس يك وكيل خوب و موفق بايد تلاش نمايد كار ماهيتاً با ارزش وكالت و قضاوت را نه صرفاً به ديد مادي و كسب درآمد و شغلي براي امرارمعاش بلكه به نيت احقاق حق و اجراي عدالت و دفع ظلم و حل مشكلات انسانها دنبال كند و جنبه معنوي كار را از ياد نبرد كه ارزش آن بسيار گرانبهاست، و از فرصت به دست آمده و اختيار و تواني كه جامعه در اختيار او نهاده است نهايت استفاده را جهت خدمت واقعي با تجهيز خود به علم و اخلاق و كمال شغلي ببرد.

وكيل خوب

دفتر وكالت

۱۸۲ بازديد

وكالت در فقه و حقوق ايران عبارت از: عقدي جايز كه به موجب آن يكي از طرفين، طرف ديگر را براي انجام امري نايب و يا جانشين خود قرار مي‌دهد. وكالت دهنده را موكل، و وكالت گيرنده را وكيل مي‌نامند. وكالت در لغت به معناي واگذار كردن، اعتماد و تكيه كردن به ديگري مي باشد.

وكالت به دو بخش مدني و قضايي تقسيم بندي ميشود. بخش مدني را كه به امور غير قضايي مانند خريد و فروش، اجاره، عقد ازدواج، طلاق، قرض، رهن و… اطلاق مي‌شود مي‌توان به ديگري نيابت داد ولي در امور قضايي كه مراد، طرح شكايت يا دعوا نزد مراجع قضايي و يا دفاع از خود نزد آنان است نمي‌توان به هر شخصي وكالت داد بلكه وي بايد فردي صاحب صلاحيت و داراي اجازه ويژه از مراجع قانوني در امر وكالت قضايي باشد وگرنه مراجع قضايي از پذيرش وكالت او خودداري مي‌كنند.
در دادگاه‌، طرفين دعوا حق دارند براي خود وكيل انتخاب نمايند و اگر توانايي انتخاب وكيل را نداشته باشند دادگاه براي آن ها وكيل تايين ميكند و يا شرايط و امكاناتي را فراهم ميكند كه شخص بتواند بهترين وكيل مرتبط به پرونده خود را يابد. در نظام قضايي كشورمان ايران، سابقه‌ي حضور وكيل در دعاوي و امور قضايي اعم از امور مشورتي و دفاعي به بيش از ۱۰۰ سال بالغ مي‌گردد. البته قبل از سال ۱۳۳۲ قمري به صورت غير رسمي و به طور متفرقه، وكالت‌هايي صورت مي‌پذيرفت و ليكن از اين سال وكالت تحت قواعد و قوانين مدوني قرارگرفت كه از ناحيه‌ي وزارت عدليه‌ي وقت تعيين و تبيين گرديده بود. مطابق فرمان وزير عدليه مرحوم فروغي، وكلا به ۳ درجه تقسيم‌بندي مي‌شدند و حق مداخله در پرونده‌هايي را داشتند كه از محاكم ابتدايي تا ديوان عالي كشور را شامل مي‌گرديد و به همين منظور امتحاناتي از وكلا اخذ مي‌گرديد.

در حال حاضر ۲ تشكيلات موازي و جداگانه با ساختار متفاوت در امور وكالتي كشورمان وجود دارد، يكي (كانون‌هاي وكلاء دادگستري)» و ديگري (مركز امور مشاوران و وكلاء قوه‌ي قضائيه) كه هر يك از اين دو تشكل، وكلاء متعددي را تحت نظر و نظارت خود دارند. وكلاءِ هر دو تشكل موصوف در مجموع اختيارات و وظايف مشابهي داشته و امور وكالتي و مشاوره‌اي را به انجام مي‌رسانند و در دادگاه‌ها به انجام وكالت اشتغال دارند.

لازم به گفتن است كه شما ميتوانيد در پرونده هاي سخت حقوقي و قضايي خود روي مشاور حقوقي و وكيل پايه يك دادگستري ما حسابي ويژه باز كرده و امور حقوقي خود را به ما بسپاريد.

دفتر وكالت

دفتر وكالت تهران

۱۶۷ بازديد

وكالت يكي از عقود بسيار رايج ميباشد، كه امروزه در صحنه‌هاي اجتماعي، اقتصادي و در بانك‌ها استفادۀ زيادي دارد. وكالت عقد است و در نتيجه آن نياز به ايجاب موكل و قبول وكيل دارد.

مورد وكالت بايد امري باشد كه به موجب قانون يا طببعتاً در انحصار شخص نباشد مثل وكالت در مجلس معامله كه بايد خودش عمل نمايد و نمي‌تواند ديگري را وكيل نمايد و ديگر اين‌كه خود شخص موكل بتواند آن را انجام دهد، براي مثال شخص ورشكسته كه از دخالت در اموال ممنوع است نمي‌تواند در مورد آن به ديگري وكالت دهد. موكل بايد تمام تعهداتي را كه وكيل در حدود وكالت خود كرده است انجام دهد، موكل بايد تمام مخارجي كه وكيل براي انجام وكالت نموده است را بدهد، موكل بايد اجرت وكيل را بدهد مگر اينكه در عقد وكالت طور ديگري مقرر شده باشد.

با توجه به اينكه اقامه دعوي حقوقي و يا كيفري نسبت به هر موضوعي معمولاً يكبار قابليت طرح را دارد مگر موضوعات و يا مواردي كه از اين قاعده مستثني هستند لذا كسب اطلاعات لازم از طريق مشاوره حقوقي و يا انتخاب وكيل دادگستري در اقامه دعوي و يا دفاع در قبال دعوي مطروحه مي تواند در حل مشكلات بوجود آمده مفيد باشد، البته مشاوره با وكيل فقط مختص بروز مشكلات حقوقي نبوده و حتي قبل از اقدام به امري و پيش آمدن مشكلات، مي توان با وكيل مشاوره داشته و علاج واقعه را قبل از وقوع نمود.
وكيل نمي‌تواند براي انجام كاري كه به او واگذار شده ديگري را وكيل نمايد، ولي اگر موكل به او اجازه داده باشد كه وكيل بگيرد، ‌به هر طوري كه به او دستور داده مي‌تواند رفتار نمايد. در وكالت لازم نيست صيغه‌ي آن را بخوانند، و اگر انسان به ديگري بفهماند كه او را وكيل كرده و او هم بفهماند قبول نموده، مثلاً مال خود را به كسي بدهد كه براي او بفروشد و او مال را بگيرد وكالت صحيح است. حقوق محيط زيست، حقوق حمل و نقل، حقوق بشر، حقوق نفت و گاز نيز از ديگر زمينه هاي فعاليت وكلا مي باشد كه هر وكيلي پس از فارغ التحصيلي با توجه به رشته تحصيلي خود و نياز بازار كار و عوامل ديگر جذب يكي از زمينه هاي تخصصي فوق خواهد شد.

وظايف دفتر وكالت
-مشاوره به مراجعان در خصوص موارد قانوني
-حضور در دادگاه به عنوان نماينده موكل خود و دفاع از آنها
-تهيه پيش نويس ها، قراردادها و نامه ها براي درج در پرونده و پيشبرد امور حقوق و قضايي موكل خود
-جستجوي موارد مشابه قبلي براي تسهيل كار پرونده جاري در دست
-جمع آوري و نگهداري از مستندات و مدارك مربوط به پرونده براي ارائه به دادگاه جهت دفاع از موكل خود
-شركت در جلسات و مذاكره ها به منظور كشف اطلاعات بيشتر، بررسي بيشتر پرونده و يا ارائه توضيحات يا دلايل و مدارك به ذي نفعان
-ارائه مدارك و شواهد به دادگاه و دفاع از موكل

دفتر وكالت تهران

مشاور حقوقي

۱۶۶ بازديد

با توجه به پيچيده شدن روابط فردي و سازماني در دنياي امروز و افزايش مسايل و مشكلات مختلف در سازمان هاي دولتي و يا شركت هاي خصوصي و همچنين در روابط بين انسان ها، نياز به حضور يك يا چند كارشناس و يا مشاور حقوقي در كنار مديران و افراد بيش از هر زمان ديگري احساس مي شود.

مشاور حقوقي بايد علاوه بر دانش حقوقي از نظر اخلاقي نيز انساني شايسته باشد يا حداقل در چارچوب اخلاق حرفه اي نسبت به حفظ اسرار موكل و تلاش كامل براي حفظ منافع مشروع او، خود را مقيد بداند. در فرايند مشاوره سه عنصر شخصيت، دانش و مهارت مشاوره، نقش بسيار مهمي دارد. مشاوره، حرفه اي است علمي و بسيار حساس كه با خصوصي ترين و محرمانه ترين و نيز پيچيده ترين مسايل انسان ها سر و كار دارد لذا داشتن صرف اطلاعات محدود حقوقي به تنهايي نمي تواند فرد را در مقام يك مشاور حقوقي حرفه اي قرار دهد.

مشاور حقوقي به مديران و ذي نفعان سازمان كمك مي كند تا ضمن توجه به مسئوليت هاي كيفري، حقوقي، جزايي و انتظامي تصميماتشان، تصميمات صحيح تري اتخاذ نمايند و همچنين در مواجه به مسايل حقوقي سازماني به آنها در حل و فصل مسايل و مشكلات ياري مي رساند. مشاور حقوقي با تسلط كاملي كه به قوانين و اصول حقوقي دارد، كليه امور حقوقي سازمان يا شركت از جمله تهيه و تنظيم آيين نامه ها و دستورالعمل ها، انعقاد قراردادهاي داخلي و خارجي، رسيدگي و پيگيري پرونده هاي حقوقي و دعاوي اداري و استخدامي، شركت در جلسات دادرسي و دفاع از حق سازمان، ارائه مشاوره حقوقي به كاركنان در صورت لزوم، انجام امور حقوقي مربوط به مناقصه، مزايده و … را برعهده دارد.

برخي از مشاوران حقوقي در حوزه هاي خاص و تخصصي فعاليت مي كنند. به عنوان مثال يك مشاور حقوقي فقط به شركت ها و سازمان هاي هنري و ديگري فقط به سازمان هاي ورزشي مشاوره مي دهد. لازم به ذكر است كه مشاور حقوقي و وكيل مجرب ما ميتواند در عرصه هاي حقوقي، كيفري، خانوادگي و ملكي با مشاوره رايگان در كنار شما عزيزان باشد.

مشاور حقوقي

نحوه وصول مهريه

۱۸۹ بازديد

1. ارسال اظهار نامه از سوي زن به شوهر
2. از طريق اجراي ثبت
3. از طريق دادگاه

اظهار نامه نوعي اوراق چاپي موجود در دادگستري است كه داراي سه ستون اظهار كننده و مخاطب و موضوع مي باشد. اظهار كننده (زوجه)، اظهارات خود را در مورد درخواست مهريه، در رديف اظهار كننده مينويسد و آن را براي مخاطب (زوج) از طريق دادگاه ميفرستد. در رديف مخاطب، اظهارات زوج نيز ثبت ميشود. در اين هنگام زوجه همچنان بايد تمكين كند، چرا كه در غير اينصورت ناشز محصوب ميشود، و نفقه به او تعلق نميگيرد. ولي نشوز در مهريه زوج تاثيري ندارد. البته اكنون دفاتر خدمات قضايي، ثبت و ارسال اظهار نامه را برعهده دارند.
اگر مرد توانايي پرداخت مهريه داشت اما از پرداخت آن خودداري ميكرد، زوجه مهريه خود را به اجرا ميگذارد. چنانچه ظرف مدت ده روز، زن دارايي شوهر را معرفي كند، فوراً نسبت به توقيف آن ها اقدام ميشود. اگر دارايي زوج فقط حقوق او باشد (اگر همسر ديگري نداشته باشد) تا يك چهارم آن ماهانه به زوج تعلق ميگيرد، تا زماني كه مهريه كاملا گرداخت شود. و مرد تا پرداخت كامل مهريه زن نميتواند از كشور خارج شود. اما در صورتي كه مرد اموال ديگري غير از حقوق داشته باشد دادگاه اموال او را به استثناي مستثنيات دين ميفروشد و مهريه از اين طريق پرداخت ميشود.
اما اگر مرد توانايي مالي نداشت، زن ميتواند به دادگاه خانواده مراجعه كند و دادخواستي مبني بر مطالبه مهريه به دادگاه بدهد. دادگاه به دادخواست او رسيدگي ميكند، در صورتي كه زوجه مستحق دريافت مهريه باشد، حكم به پرداخت مهريه ميدهد. در اين صورت مرد موظف ميشود از زمان تعيين شده توسط دادگاه مهريه همسرش را بپردازد. اگر مرد مالي داشته باشد و زن فكر كند كه در طول مدتي كه دادگاه تشكيل ميشود مرد آن مال را ميفروشد يا جابجا ميكند از دادگاه ميخواهد قرار تاٌمين خواسته صادر كند. با اين درخواست قرار تاٌمين صادر ميشود و مال تا صدور حكم دادگاه، توقيف ميشود. از اين مال تاٌمين شده ميتوان، مهريه را برداشت در غير اينصورت عدم پرداخت مهريه ضمانت اجرايي دارد.
اگر مرد مازاد بر مستثنيات دين داراي تمكين مالي باشد وصول مهريه از طريق اجراي ثبت يا مراجعه به دفتر خانه سهل الوصول تر است. مهلت تجديد نظر خواهي از راي دادگاه در خصوص مهريه بيست روز است. زوجين ظرف اين مدت ميتوانند به راي دادگاه اعتراض كنند. بعد از اينكه راي دادگاه قطعي شد زوجه ماده 3 قانون نحوه اجراي محكوميت هاي مالي را اعمال ميكند. يعني اگر مرد بدهي خود را پرداخت تكتد به زندان مي رود، اما اگر توسط دادگاه معسر شناخته شود، دادگاه راي به اعسار يا تقسيط حسب مورد مهريه ميدهد.

لازم به ذكر است كه شما ميتوانيد با تماس به دفتر وكالت ما از وكيل پايه يك دادگستري ما مشاوره رايگان بگيريد.

نحوه وصول مهريه

درخواست تامين خواسته

۱۶۷ بازديد

باسلام خدمت بينندگان اين ويديو. موضوع اين ويديو در خصوص درخواست تامين خواسته ميباشد. درخواست تامين خواسته طبق ماده 108 آيين دادرسي مدني خواهان ميتواند ضمن تقديم دادخواست يا در زماني كه پرونده در جريان دادرسي است، تا زماني كه حكم قطعي راجع به موضوع اصل دعوا صادر نشده باشد، از دادگاه درخواست تامين خواسته كند.

در سه مورد دادگاه مكلف است كه بدون پرداخت خسارت احتمالي تامين خواسته را صادر كند:
– دعوا مستند به سند رسمي باشد.
– دعوا مستند به اوراق تجاري وا خواسته شده از قبيل چك و سفته باشد.
– دعوا خواسته را در معرض تهديد قرار دهد.

و مورد ديگر، در صورتي كه خواهان خسارت احتمالي را تودي كند به صندوق دادگستري، دادگاه مكلف به صدور قرار تامين خواسته است.
در خيلي از موارد است كه براي اجراي تامين خواسته ميتوانيم درخواست كنيم كه تامين خواسته و توقيف اموال يا دستور موقت مبني بر جلوگيري از نقل و انتقال قبل از ابلاغ به خوانده، اجرا شود كه اين امر بسيار متداول است، فقط به خاطر اينكه خواسته در معرض تهديد قرار نگيرد.

باتشكر از همراهي شما. شما ميتوانيد با تماس به دفتر وكالت ما، از وكيل و مشاور حقوقي ما مشاوره حقوقي بگيريد.

درخواست تامين خواسته